Proiecte case zidarie, la cheie – prezentarea casei de la Sangeru, jud. Prahova

Constructia casei de zidarie, de la Strejnic, jud. Prahova, a ajuns la punctul ei final si acum in momentul in care scriu aceste randuri, fericitii proprietari si beneficiari ai casei, probabil ca fac demesurile necesare pentru mobilarea ei, iar sarbatorile Pascale din acest an, au fost categoric fericite pentru ca in cazul lor, se poate spune – iepurasul a venit – casa am predat-o chiar in vinerea mare.

Casa pentru care facem aici prezentare, se afla in descriere detaliata pe pagina nostra web www.casaneo.ro , sub numele de Casa zidarie Lucian, costa la cheie 63.964 euro cu TVA ,in varianta de constructie la cheie, economic, si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul : https://casaneo.ro/casa-zidarie-lucian

Despre casa cateva mici detalii ar fi :
Suprafata construita desfasurata :
- 181,8 mp, din care
- 159,4 mp casa,
- 15 mp terasa acoperita
- 7,4 mp balcoane acoperite

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie.

https://casaneo.ro

Constructii case din panouri de lemn, la rosu – constructia casei de la Cotofenesti, jud. Prahova

Nu in putine situatii, cei care pornesc la drum, in constructia unei case de lemn, si, din motive ce tin de aspectul financiar, sunt obligati sa opreasca sau sa construiasca constient, de la inceput, casa in varianta “la rosu”.

Ideea care imi vine in minte si care genereaza subiectul pentru aceasta postare este legata tocmai de aspectul enuntat mai sus – construim o casa cu structura de lemn, dar cat este de bine sau nu, daca o construim pana in stadiul casei asa-zis la rosu, iar daca nu, care este stadiul constructiv recomandat pentru oprirea lucrarilor astfel incat sa nu punem in pericol intreaga investitie facuta.

In acest sens recomandarea principala pe care o fac este ca, atunci cand porniti la drum si vreti sa construiti o casa din lemn, este foarte important sa luati in calculul financiar al bugetului casei, daca nu aveti banii necesari pt finalizarea acesteia la cheie, sa faceti toate demersurile necesare si sa asigurati finantarea pentru asigurarea unui nivel constructiv al casei asa-numit “la gri”.
De ce este important acest lucru ?

Sistarea lucrarilor in momentul in care structura de lemn este ridicata, placata, cel putin la exterior cu OSB, este o structura foarte vulnerabila la intemperii. Cu cat perioada de sistare a lucrarilor este mai mare cu atat efectele negative asupra constructiei sunt mai pregnante.
Ganditi-va ca, o perioada indelungata de timp in care structura de lemn sta in bataia ploilor, zapezii, diferentelor de temperatura, etc. poate aduce grave prejudicii constructiei.

Nu putine sunt locurile in care am vazut, in drumurile mele, case cu structura de lemn placate cu OSB, si lasate asa. Rezultatul vizibil si din masina, in mers, un OSB inegrit de ploi si timp, nu pot vedea cum arata lemnul, dar numai bine nu arata, sunt convins de asta.

Concluzia este ca, stadiul de lucrare la care este ideal sa ducem constructia, atunci cand sursele de finantare nu permit finalizarea la cheie a casei, este cea a stadiului ” la gri “, adica obigatoriu, casa trebuie sa aiba invelitoare, sa fie inchisa cu tot ceea ce inseamna tamplarie exterioara, iar fatadele casei trebuiesc cel putin protejate cu polistirenul aplicat, daca nu ideal, armat si tencuit, chiar daca nu aplicam tencuiala decorativa pe exterior.

In speranta ca sfaturile mai sus enumerate vor fi si auzite, am sa va prezint in cele ce urmeaza cum au decurs lucrarile de constructie la rosu a casei pe care firma noastra o executa la Cotofenesti. Din fericire aici lucrarile vor merge pana la final, asa ca vom reveni cu imagini noi.

https://casaneo.ro

Modele case lemn, la cheie – prezentarea casei de la Dragomiresti Vale, jud Ilfov

O noua casa, o noua familie fericita, si vorbim aici de finalizarea constructiei casei de lemn de la Dragomiresti Vale, jud Ilfov.

Casa despre care vorbim, se afla in prezentare detaliata pe pagina nostra web https://casaneo.ro/, sub numele de Casa lemn Robert, costa la cheie 37.971 euro cu TVA , in varianta de constructie la cheie, economic, https://casaneo.ro/oferte-constructii/case-lemn-la-cheie-varianta-economic, si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul : https://casaneo.ro/casa-lemn-robert

Despre casa cateva mici detalii ar fi :
Suprafata construita desfasurata:
110,13 mp, din care:
92,43 mp casa,
17,7 mp terasa acoperita

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie

https://casaneo.ro

Tehnologie constructii case lemn, la rosu – constructia casei de la Draganeasa, jud. Prahova

Un pas deosebit de important care trebuie facut atunci cand dorim sa ne construim o casa este alegerea modelului de casa si conceperea proiectului casei aferent.

In acest sens aveti doua posibilitati :
- alegerea unui proiect de casa, gata facut si adaptarea acestuia la nevoile tale, prin mici modificari, de pe site-ul nostru https://casaneo.ro
- conceperea unui proiect de casa complet nou adaptat  nevoilor tale personale, de spatiu si utilitate.

In ambele situatii va fi nevoie sa apelezi la serviciile unui arhitect sau proiectant autorizat, care sa te asiste din faza de proiect si pana la finalizarea constructiei. Daca apelati direct la firma noastra pentru intreaga activitate de proiectarea, atunci veti beneficia gratuit de aceste servicii, intru-cat costurile de proiectare sunt incluse in pretul casei.

Iata cateva sugestii care speram sa te ajute in obtinerea proiectului de casa perfect pentru tine si familia ta:
- Discuta cu membrii familiei pentru a afla cum isi imagineaza noua casa;
- Analizati modul in care locuiti in prezent, pentru a vedea ce ati dori sa schimbati;
- Raportati-va la ce ati vazut la alte case vizitate. Inspirati-va!
- Tineti cont de caracteristicile terenului. Care este partea cea mai insorita? Unde ai cea mai atragatoare priveliste?
- Rasfoiti revistele cu proiecte de case;
- Cautati pe web pagini ce ofera proiecte de case;
- Selectati unul sau mai multe proiecte de case care se apropie cel mai mult de ceea ce va doriti;
- Daca ai reusit sa gasesti un proiect apropiat exigentelor tale, impreuna cu un arhitect puteti trece la personalizarea lui, modificandu-l acolo unde considerati necesar;
- Daca nici un proiect de casa nu ti-a retinut atentia, va trebui sa consideri solutia conceperii unuia de la zero. Pentru a avea un punct de pornire in discutia cu arhitectul, poti incepe prin a folosi unul din programele de proiectare gratuite de pe web.
- Usor de folosit chiar si de neprofesionisti, aceste programe permit vizualizari tridimensionale ale proiectelor de case create, precum si includerea in proiecte a pieselor de mobilier si obiectelor casnice. Vei avea astfel o imagine mult mai clara aspura ansamblului si a fiecarei incaperi in parte, putand face ajustarile necesare.
- Daca ai reusit sa schitezi macar cu aproximatie idealul tau de casa, este momentul sa te prezinti cu el la un arhitect, pentru a-l transforma intr-un proiect de casa ce va putea fi autorizat de institutiile in drept.

De retinut:
Cand te uiti la proiecte de case, pune accent pe compartimentarile interioare si nu pe fatade. Modificand ferestrele, liniile acoperisului sau adaugand cateva detalii decorative, fatadele pot fi dramatic schimbate. Cu mici modificari cele mai multe proiecte de case pot corespunde aproape oricarui stil arhitectural. Inspira-te din galeria noastra de imagini cu fatade de case!
Inainte de a alege un proiect de casa este bine sa fii deja in posesia terenului. Este mult mai usor si mai putin costisitor sa faci proiectul sa se potriveasca caracteristiclior terenului, decat invers!

Aplicatii gratuite pentru realizarea de proiecte de case:
Floorplanner: http://www.floorplanner.com/weblog/myfloorplanner/
Google SketchUp 6: http://sketchup.google.com/product_suf.html
DesignWorkshop Lite: http://www.artifice.com/free/dw_lite.html

Ceea ce este cel mai important de subliniat, in proiectarea caselor cu structura de lemn, este faptul ca atunci cand alegeti un proiectant sau arhitect, apelati la cei pe care firma constructoare ii pune la dispozitie. Este important acest lucru intru-cat proiectarea caselor de lemn este deosebit de pretentioasa, si trebuie adaptata tipului constructiv, structural, al fiecarei firme. Experienta in proiectare din acest domeniu este foarte importanta si nu toti arhitectii, respectiv proiectantii, au experienta pentru ceea ce inseamna structurile de lemn.

La final va prezentam, rezultatul imbinarii perfecte a colaborarii dintre client, constructor, arhitect si proiectant, prin constructia realizata de firma noastra, deocamdata la faza constructiva la rosu, lucrarile continua insa pana la cheie, a casei de la Draganeasa.

https://casaneo.ro

Preturi constructii case lemn, la rosu – constructia casei de la Valcanesti, jud. Prahova

Constructia unei case reprezinta pentru marea majoritatea a celor care pornesc la un astfel de drum, un moment exuberant in viata lor, insa acest drum poate fi transformat usor intr-unul anevoios, atunci cand in necunostinta de cauza, fac alegeri nepotrivite, in momente cheie ale acestui parcurs.
Unul din aceste momente, foarte important, prin consecintele financiare generate ulterior, este chiar primul pas : achizitionarea terenului.
Tocmai de aceea, pentru a usura intregul efort mental si financiar generat de o prosta alegere a terenului, trebuie sa tineti cont de cateva reguli atunci cand achizitionati un teren pentru constructia viitoarei case, si anume :

1. Alcatuiti o lista cu caracteristicile pe care terenul ideal ar trebui sa le aiba:
Va doriti o priveliste deosebita, liniste si intimitate sau poate preferati o zona urbana usor accesibila;
Retelele publice de apa si canalizare sunt obligatorii sau admiteti si posibilitatea forarii unui put propriu si folosirii unei fose septice, situatie in care va trebui insa sa tineti cont si de costurile de realizare ale acestora;
Suprafata minima pe care o luati in considerare. Tineti cont de faptul ca 10 ari de teren intr-o zona cu copaci ofera mai multa intimitate decat 30 de ari de teren in camp deschis. Luati in considerare si faptul ca in unele zone exista norme urbanistice foarte restrictive care impun nu numai marimea constructieii sau gradul de ocupare a terenului, ci dicteaza pana si culoarea acesteia. Informati-va in legatura cu aceste norme pentru zonele pe care le considerati interesante.

2. Incepeti cautarile folosind:
Panourile “De vanzare” in zonele care va intereseaza;
Anunturile din ziare, sau ofertele de pe internet;
Agentiile imobiliare;
Daca v-a atras atentia un lot anume, incercati sa-i gasiti proprietarul de la eventualii vecini sau de la administratia fiscala locala, pentru a intreba daca nu este de vanzare.

3. Compatibilitatea constructiei cu topografia terenului
Alcatuiti o lista cu ofertele cele mai interesante. Pentru fiecare:
Rugati un constructor sa va insoteasca pentru a afla care se potriveste modelului de casa dorit.
Incercati sa obtineti un Studiu Geotehnic, apelati la serviciile unui geolog. Un teren de fundare cu probleme inseamna cheltuieli suplimentare la realizarea unei constructii!

4. Utilitati
Verificati daca terenul este conectat la retelele de utilitati (energie electrica, apa, gaze, canalizare) sau daca acestea sunt disponibile. Calculeaza, daca este cazul, costurile pentru asigurarea acestora.

5. Verificati limitele proprietatiii
Cautati marcajele care delimiteaza proprietatea, faceti masuratori, eventual apelati la un topograf (vezi sectiunea Topografie si geodezie) pentru a va convinge ca suprafata fizica este identica cu cea din acte.

6. Verificati starea juridica
Intrebati despre: numarul de proprietari, eventuale ipoteci sau daca exista persoane fizice sau juridice cu drept de acces prin proprietatea in cauza. O conducta care traverseaza terenul, sau un drum de acces catre o alta proprietate pot aduce limitari pentru viitoarea constructie!
Ideal ar fi sa obtineti un Certificat de Urbanism pentru terenul in cauza.

Iar la final, daca toate conditiile sunt indeplnite, obligatoriu incheiati actele de vanzare-cumparare la un notar.
Si in sfarsit puteti trece la urmatorul : pas alegerea modelului de casa si a constructorului.
O varianta pentru pasul 2 in actiunea de constructie a casei, dupa alegerea terenului, venim si va facem noi prin prezentarea in cele ce urmeaza a unui model de casa, pe care firma noastra il executa la Valcanesti, jud. Prahova.

www.casaneo.ro

Constructii case lemn americane, la rosu – constructia casei de la Izvoarele, jud. Giurgiu

Casa mica versus casa mare, din punct de vedere al suprafetelor construite.
Inainte de orice comparatie legata de subiectul pe care vreau sa il abordez astazi, vreau sa definesc cateva expresii, care pentru multi dintre cei care citesc aceste randuri, sunt inca neclare, si anume – ce inseamna pentru o casa :
- Suprafata construita este suma suprafetelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deseurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei.
- Suprafata desfasurata a unei case este suma suprafetelor construite pentru toate nivelurile. Daca imobilul are numai parter, atunci suprafata desfasurata este suprafata amprentei la sol a constructiei. In cazul imobilelor cu mai multe niveluri, suprafata desfasurata este chiar suprafata construita
- Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata aferenta peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoarele, baile, dusul, bucatariile, spatiile de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei.
- Suprafata locuibila este suprafata desfasurata a incaperilor de locuit. Ea cuprinde suprafata dormitoarelor si a camerei de zi.

Acum ca am clarificat aceste lucruri, am sa revin la subiectul pe care incerc sa il dezbat astazi, si anume, ce este cel mai bine sa alegem atunci cand construim – o casa mica sau una mare.
Un lucru este sigur, in sensul ca alegerea despre care vorbesc, are din capul locului, o motivatie foarte puternica, si care darama orice discutie ulterioara, si anume aspectul financiar, care clar influenteaza intr-un fel sau altul decizia pe care o luam atunci cand alegem marimea casei pe care vrem sa o construim.
Apoi nu de neglijat in aceasta alegere dupa aspectul financiar,  este,  nevoia de spatiu a fiecarei familii.
Si totusi de ce am vrut sa atac acest subiect, in conditiile in care clar exista doua elemente foarte importante care inclina balanta alegerii marimii casei, intr-o parte sau alta.
Raspunsul este simplu, si anume – vreau sa aduc in atentia tuturor, cateva aspecte, care sa faca mai usoara aceasta decizie :
- cel mai important lucru ce trebuie stiut este faptul ca o casa cu cat este mai mare, surprinzator sau nu, pentru unii, este si mai ieftina in costurile pe care le inglobeaza pentru ca se aplica si in cazul constructiilor acelasi principiu preluat din comert – ce este en-gros este mai ieftin decat ceva en-detail.
Astfel puteti fi surprinsi, constatand ca pretul unei case de 150 mp suprafata construita, este egala sau foarte putin mai mare, decat una de 140 mp. Sau o casa de 110 mp poate sa fie mai rentabila ca, cost decat una mai mica de 100 mp.
Explicatia, alta decat cea prezentata mai sus si imprumutata din comert, este urmatoarea : cei care construiesc case cu suprafata construita mica, incearca sa valorifice la maxim spatiul micut al constructiei, inghesuind acolo, de toate, camara, dresing,etc., chiar daca suprafetele utile se diminueaza considerabil. Toate aceste compartimentari inghesuite, inseamna pereti, din punct de vedere al constructorului, pereti care inglobeaza material si manopera multa, pe suprafete mici, ca sa nu vorbim de pierderile de material aparute ca urmare a spatilor restranse, atipice dimensiunilor normale ale anumitor materiale de constructie. Daca facem aceleasi compartimentari in spatii mult mai generoase ca in cazul unei case mai mari, atunci reducem si pierderile de material, iar consumurile acestora si manopera aferenta sunt identice, in multe cazuri cu situatia de compartimentare excesiva a unei case mici.
Asta ar fi in linii mari motivatia discutiei mele de azi.
Bineinteles fiecare are libertatea de a alege dupa propria vointa, dar citind ce am spus eu aici, puteti alege in cunostinta de cauza.

Pe final, asa cum v-am obisnuit cu fiecare articol publicat aici, avem prezentarea in imagini a modului in care am ridicat la rosu, casa cu structura de lemn de la Izvoarele, jud. Giurgiu.

www.casaneo.ro

Constructii case lemn la rosu – constructia casei de la Comarnic, jud. Prahova

Casa mansardata sau cu etaj mansardat versus casa cu etaj

Am sa continui astazi, cu cateva sfaturi legate de : ce este mai bine sa alegem, arhitectural, functional si eficient, la casa nostra, atunci cand ne pregatim sa plecam pe drumul construirii casei mult visate.

Deci, care este alegerea cea mai buna, pe care o putem face atunci cand demaram proiectarea arhitecturii casei.

Daca alegem o casa cu etaj, atunci trebuie sa avem in vedere faptul ca, oricat de bun arhitectul, nu v-a reusi sa scoata o forma cat de cat, eleganta a ceea ce inseamna sarpanta casei, deoarece, unghiurile drepte date de etaj si inaltimea peretilor exteriori, acestea nu permit, ascutirea unghiurilor sarpantei, decat printr-o suprainaltare a coamei casei, ceeea ce duce la o crestere prea mare a inaltimii la coama a casei, iar aspectul general al acesteia de bloc, pe care il da o astfel de constructie, nu poate fi anihilat. Deci oricum o dai – inalti acoperisul, sau ramai cu o sarpanta mica, joasa – toata casa tot ca un bloc va arata. Si peste toate astea, nu trebuiesc omise din intreaga economie bugetara a casei, costurile de constructie, care prin inaltarea sarpantei si a peretilor exteriori, genereaza automat costuri mai mari.

Daca alegem o casa mansardata, atunci trebuie sa aveti in vedere un aspect foarte important : datorita unghiurilor ascutite ale sarpantei, spatiul util al nivelului superior se diminueaza substantial comparativ cu parterul, adica pe zona de mansarda unde acoperisul este si perete exterior, inaltimea utila a camerei este foarte mica si nu de putine ori incomoda. Tocmai de aceea trebuie sa aveti in vedere acest lucru, pentru ca pe langa disconfortul general creat ( chiar periculos pentru cei care sufera de claustrofobie ), apare si disconfortul financiar, in sensul ca suprafata construita a mansardei este de cele mai multe ori aceiasi cu cea a parterului, nu si cea utila, iar un constructor, ia in calculul de cost suprafata construita, si astfel platiti teoretic aceiasi bani ca la un etaj mansardat, dar cu o suprafata utila mult redusa. De regula astfel de modele arhitecturale sunt mult folosite, in zonele de munte, datorita aspectului montan pe care il da o casa mansardata, dar si pentru ca in zonele montane, se presupune ca ninge foarte mult, iar unghiurile ascutite ale acoperisului nu permit ca zapada sa stea pe casa.

Daca insa optam pentru varianta unei case cu etaj mansardat, se pare ca vom face cea mai buna alegere, pentru ca pastram un raport optim intre costuri, utilitate si aspect. De ce ? Pentru ca la casa cu etaj mansardat, pastram inaltime suficient de utila pentru pereti exteriori din zona acoperisului – de regula intre 1,50 m si 1,80 m, in al doilea rand pe o astel de structura a peretelui, ca inaltime, orice arhitect poate jongla cu unghiurile acoperisului astfel incat sa nu fie prea drepte ori prea ascutite, exista libertate totala, iar in al treile rand investitia financiar se justifica prin valorificarea completa a suprafetei construite si a zonei utile din dreptul peretilor asa-zis semimansardati.

Pentru final am pastrat prezentarea video a imaginilor cu constructia la rosu a casei pe care o realizam in localitatea Comarnic, jud. Prahova

www.casaneo.ro

Constructii case cu structura de zidarie la rosu, constructia casei de la Campina, jud. Prahova

Continuam astazi, prezentarea inceputa acum cateva saptamani, prin care incercam sa explicam, tuturor celor interesati, elementele de rezistenta care alcatuiesc structura unei constructii, indiferent de tipul acesteia.

Daca in primul episod am vorbit despre fundatii, astazi vom discuta si prezenta :

2. Peretii

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea planşeelor şi o transmit fundaţiilor, închid clădirea la partea exterioară şi o compartimentează pe nivel.

Clasificare :

- După natura materialului – pereţi din lemn, pereţi din zidărie de piatră naturală, pereţi din zidarie de piatră artificială arsă(cărămizi pline, cărămizi cu goluri verticale, cărămizi cu goluri orizontale), pereţi din zidarie de piatră artificială nearsa(blocuri de beton uşor, blocuri şi plăci de B.C.A.), pereţi din beton armat monolit sau prefabricat;
- După poziţia în clădire – pereţi interiori, pereţi exteriori, pereţi de capăt(calcane);
- După rolul în clădire – pereţi de rezistentă, pereţi despărţitori;
- După forma lor – pereţi plini, pereţi cu goluri pentru uşi şi ferestre;
- După structura lor – pereţi monostrat(dintr-un singur material), pereţi bistrat ( din două materiale diferite), pereţi sandwish ( din trei straturi)

3. Stalpii

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea grinzilor şi o transmit fundaţiilor.

Clasificare :

- După natura materialului – stâlpi din lemn, stâlpi din zidarie, stâlpi din beton armat monolit sau prefabricat, stâlpi din metal;
- După forma secţiunii transversale – stâlpi cu secţiune dreptunghiulara, stâlpi cu secţiune pătrată, stâlpi cu secţiune “T”, stâlpi cu secţiune dublu “T”, stâlpi cu secţiune “L”, stâlpi cu secţiune în stea , stâlpi cu secţiune circulară, stâlpi cu secţiune tubulară;
- După modul de execuţie – stâlpi monoliţi, stâlpi prefabricaţi.

4. Grinzile

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea planşeelor şi o transmit stâlpilor.

Clasificare :

- După natura materialelor – grinzi din lemn, grinzi din beton armat monolit sau prefabricat, grinzi din metal;
- După forma secţiunii transversale – grinzi cu secţiune dreptunghiulara, grinzi cu secţiune pătrată, grinzi cu secţiune dublu “T”;
- După forma lor grinzi cu inima plină, grinzi cu goluri in inimă, grinzi cu zăbrele,

Iar, daca cele scrise nu au ajutat prea mult in intelegerea informatiilor, imaginile care urmeaza pot ajuta, prin exemplificare vizuala.

www.casaneo.ro

Constructii case cu structura combinata, parter zidarie, etaj lemn – la cheie – constructia casei de la Targsorul Nou, jud. Prahova

Constructia casei combinate, de la Targsorul Nou, jud. Prahova, a ajuns la punctul ei final si acum in momentul in care scriu aceste randuri, fericitii proprietari si beneficiari ai casei, probabil ca fac demesurile necesare pentru mobilarea ei.

Casa despre care vorbim, se afla in prezentare detaliata pe pagina nostra web www.casaneo.ro , sub numele de Casa combinata Antonia, costa la cheie 53.113 euro cu TVA ,in varianta de constructie la cheie, economic , si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul casa-combinata-antonia

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca : constructia acestei case s-a derulat printr-un program de finantare pe baza de credit ipotecar, derulat prin intermediul programului aferent pus la dispozitie de Banca Transilvania. Pentru cei interesati de o astfel de finantare, aici gasiti cateva informatii preliminare : banca-transilvania-creditul-ipotecar

Despre casa, cateva mici detalii ar fi :
Suprafata construita desfasurata :
- 157,5 mp, din care
- 146 mp casa,
- 11,5 mp terase acoperite

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie

www.casaneo.ro

Proiecte case zidarie cu caramida, la rosu – constructia casei de la Sangeru, jud. Prahova

Profitand de ocazie, incepand de azi, vom incerca sa facem o scurta prezentare a elementelor de rezistenta folosite in constructii, la diferitele tipuri de structura, precum si o scurta detaliere a aspectelor tehnice ce compun fiecare element in parte. Deci :

Elementele de rezistenţă ale unei constructii sunt :
1.Fundaţiile
2.Pereţii
3.Stâlpii
4.Grinzile
5.Planşeele
6.Scările
7.Acoperişul

Astazi vom vorbii despre fundatie, urmand ca pe parcursul mai multor episoade viitoare sa va prezentam si celelalte elemente care compun structura de rezistenta a unei case.

1. Fundaţiile

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea construcţiei şi o transmit pământului
Clasificare :

După natura materialului :
-fundaţii rigide ( din beton simplu, zidarie de piatră);
-fundaţii elastice (din beton armat).

Dupa adâncimea de fundare :
-fundaţii directe ( la adâncime mică);
-fundaţii indirecte ( la adâncime mare – piloni, chesoane, coloane)

După forma secţiunii transversale :
-fundaţii dreptunghiulare,
-fundaţii în trepte,
-fundaţii cu bloc din beton simplu şi cuzinet armat,
-fundaţii evazate, fundaţii “T” întors,
-fundaţii prefabricate “pahar”

După forma în plan :
-fundaţie izolată sub stâlp,
-fundaţie continuă sub ziduri sau şiruri de stâlpi,fundaţie sub formă de reţele de grinzi,
-fundaţie radier general sub formă de placă continuă.

După modul de execuţie:
-fundaţii monolite
-fundaţii prefabricate

Pentru final, am pastrat filmuletul de prezentare cu constructia, la rosu, a casei de zidarie de la Sangeru, dar sa stiti ca lucrarile continua pana in faza de – la cheie, iar cand casa va fi gata vom fi aici cu imaginile de prezentare.

www.casaneo.ro