Constructii case cu structura de zidarie la rosu, constructia casei de la Campina, jud. Prahova

Continuam astazi, prezentarea inceputa acum cateva saptamani, prin care incercam sa explicam, tuturor celor interesati, elementele de rezistenta care alcatuiesc structura unei constructii, indiferent de tipul acesteia.

Daca in primul episod am vorbit despre fundatii, astazi vom discuta si prezenta :

2. Peretii

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea planşeelor şi o transmit fundaţiilor, închid clădirea la partea exterioară şi o compartimentează pe nivel.

Clasificare :

- După natura materialului – pereţi din lemn, pereţi din zidărie de piatră naturală, pereţi din zidarie de piatră artificială arsă(cărămizi pline, cărămizi cu goluri verticale, cărămizi cu goluri orizontale), pereţi din zidarie de piatră artificială nearsa(blocuri de beton uşor, blocuri şi plăci de B.C.A.), pereţi din beton armat monolit sau prefabricat;
- După poziţia în clădire – pereţi interiori, pereţi exteriori, pereţi de capăt(calcane);
- După rolul în clădire – pereţi de rezistentă, pereţi despărţitori;
- După forma lor – pereţi plini, pereţi cu goluri pentru uşi şi ferestre;
- După structura lor – pereţi monostrat(dintr-un singur material), pereţi bistrat ( din două materiale diferite), pereţi sandwish ( din trei straturi)

3. Stalpii

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea grinzilor şi o transmit fundaţiilor.

Clasificare :

- După natura materialului – stâlpi din lemn, stâlpi din zidarie, stâlpi din beton armat monolit sau prefabricat, stâlpi din metal;
- După forma secţiunii transversale – stâlpi cu secţiune dreptunghiulara, stâlpi cu secţiune pătrată, stâlpi cu secţiune “T”, stâlpi cu secţiune dublu “T”, stâlpi cu secţiune “L”, stâlpi cu secţiune în stea , stâlpi cu secţiune circulară, stâlpi cu secţiune tubulară;
- După modul de execuţie – stâlpi monoliţi, stâlpi prefabricaţi.

4. Grinzile

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea planşeelor şi o transmit stâlpilor.

Clasificare :

- După natura materialelor – grinzi din lemn, grinzi din beton armat monolit sau prefabricat, grinzi din metal;
- După forma secţiunii transversale – grinzi cu secţiune dreptunghiulara, grinzi cu secţiune pătrată, grinzi cu secţiune dublu “T”;
- După forma lor grinzi cu inima plină, grinzi cu goluri in inimă, grinzi cu zăbrele,

Iar, daca cele scrise nu au ajutat prea mult in intelegerea informatiilor, imaginile care urmeaza pot ajuta, prin exemplificare vizuala.

www.casaneo.ro

Constructii case cu structura combinata, parter zidarie, etaj lemn – la cheie – constructia casei de la Targsorul Nou, jud. Prahova

Constructia casei combinate, de la Targsorul Nou, jud. Prahova, a ajuns la punctul ei final si acum in momentul in care scriu aceste randuri, fericitii proprietari si beneficiari ai casei, probabil ca fac demesurile necesare pentru mobilarea ei.

Casa despre care vorbim, se afla in prezentare detaliata pe pagina nostra web www.casaneo.ro , sub numele de Casa combinata Antonia, costa la cheie 53.113 euro cu TVA ,in varianta de constructie la cheie, economic , si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul casa-combinata-antonia

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca : constructia acestei case s-a derulat printr-un program de finantare pe baza de credit ipotecar, derulat prin intermediul programului aferent pus la dispozitie de Banca Transilvania. Pentru cei interesati de o astfel de finantare, aici gasiti cateva informatii preliminare : banca-transilvania-creditul-ipotecar

Despre casa, cateva mici detalii ar fi :
Suprafata construita desfasurata :
- 157,5 mp, din care
- 146 mp casa,
- 11,5 mp terase acoperite

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie

www.casaneo.ro

Proiecte case zidarie cu caramida, la rosu – constructia casei de la Sangeru, jud. Prahova

Profitand de ocazie, incepand de azi, vom incerca sa facem o scurta prezentare a elementelor de rezistenta folosite in constructii, la diferitele tipuri de structura, precum si o scurta detaliere a aspectelor tehnice ce compun fiecare element in parte. Deci :

Elementele de rezistenţă ale unei constructii sunt :
1.Fundaţiile
2.Pereţii
3.Stâlpii
4.Grinzile
5.Planşeele
6.Scările
7.Acoperişul

Astazi vom vorbii despre fundatie, urmand ca pe parcursul mai multor episoade viitoare sa va prezentam si celelalte elemente care compun structura de rezistenta a unei case.

1. Fundaţiile

Definiţie : sunt elemente de rezistenţă ce preiau greutatea construcţiei şi o transmit pământului
Clasificare :

După natura materialului :
-fundaţii rigide ( din beton simplu, zidarie de piatră);
-fundaţii elastice (din beton armat).

Dupa adâncimea de fundare :
-fundaţii directe ( la adâncime mică);
-fundaţii indirecte ( la adâncime mare – piloni, chesoane, coloane)

După forma secţiunii transversale :
-fundaţii dreptunghiulare,
-fundaţii în trepte,
-fundaţii cu bloc din beton simplu şi cuzinet armat,
-fundaţii evazate, fundaţii “T” întors,
-fundaţii prefabricate “pahar”

După forma în plan :
-fundaţie izolată sub stâlp,
-fundaţie continuă sub ziduri sau şiruri de stâlpi,fundaţie sub formă de reţele de grinzi,
-fundaţie radier general sub formă de placă continuă.

După modul de execuţie:
-fundaţii monolite
-fundaţii prefabricate

Pentru final, am pastrat filmuletul de prezentare cu constructia, la rosu, a casei de zidarie de la Sangeru, dar sa stiti ca lucrarile continua pana in faza de – la cheie, iar cand casa va fi gata vom fi aici cu imaginile de prezentare.

www.casaneo.ro

Modele de case lemn la rosu – constructia casei de la Dragomiresti Vale, jud. Ilfov

Casa mica versus casa mare, din punct de vedere al suprafetelor construite.
Inainte de orice comparatie legata de subiectul pe care vreau sa il abordez astazi, vreau sa definesc cateva expresii, care pentru multi dintre cei care citesc aceste randuri, sunt inca neclare, si anume – ce inseamna pentru o casa :
- Suprafata construita este suma suprafetelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deseurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei.
- Suprafata desfasurata a unei case este suma suprafetelor construite pentru toate nivelurile. Daca imobilul are numai parter, atunci suprafata desfasurata este suprafata amprentei la sol a constructiei. In cazul imobilelor cu mai multe niveluri, suprafata desfasurata este chiar suprafata construita
- Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata aferenta peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoarele, baile, dusul, bucatariile, spatiile de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei.
- Suprafata locuibila este suprafata desfasurata a incaperilor de locuit. Ea cuprinde suprafata dormitoarelor si a camerei de zi.

Acum ca am clarificat aceste lucruri, am sa revin la subiectul pe care incerc sa il dezbat astazi, si anume, ce este cel mai bine sa alegem atunci cand construim – o casa mica sau una mare.
Un lucru este sigur, in sensul ca alegerea despre care vorbesc, are din capul locului, o motivatie foarte puternica, si care darama orice discutie ulterioara, si anume aspectul financiar, care clar influenteaza intr-un fel sau altul decizia pe care o luam atunci cand alegem marimea casei pe care vrem sa o construim.
Apoi nu de neglijat in aceasta alegere dupa aspectul financiar,  este,  nevoia de spatiu a fiecarei familii.
Si totusi de ce am vrut sa atac acest subiect, in conditiile in care clar exista doua elemente foarte importante care inclina balanta alegerii marimii casei, intr-o parte sau alta.
Raspunsul este simplu, si anume – vreau sa aduc in atentia tuturor, cateva aspecte, care sa faca mai usoara aceasta decizie :
- cel mai important lucru ce trebuie stiut este faptul ca o casa cu cat este mai mare, surprinzator sau nu, pentru unii, este si mai ieftina in costurile pe care le inglobeaza pentru ca se aplica si in cazul constructiilor acelasi principiu preluat din comert – ce este en-gros este mai ieftin decat ceva en-detail.
Astfel puteti fi surprinsi, constatand ca pretul unei case de 150 mp suprafata construita, este egala sau foarte putin mai mare, decat una de 140 mp. Sau o casa de 110 mp poate sa fie mai rentabila ca, cost decat una mai mica de 100 mp.
Explicatia, alta decat cea prezentata mai sus si imprumutata din comert, este urmatoarea : cei care construiesc case cu suprafata construita mica, incearca sa valorifice la maxim spatiul micut al constructiei, inghesuind acolo, de toate, camara, dresing,etc., chiar daca suprafetele utile se diminueaza considerabil. Toate aceste compartimentari inghesuite, inseamna pereti, din punct de vedere al constructorului, pereti care inglobeaza material si manopera multa, pe suprafete mici, ca sa nu vorbim de pierderile de material aparute ca urmare a spatilor restranse, atipice dimensiunilor normale ale anumitor materiale de constructie. Daca facem aceleasi compartimentari in spatii mult mai generoase ca in cazul unei case mai mari, atunci reducem si pierderile de material, iar consumurile acestora si manopera aferenta sunt identice, in multe cazuri cu situatia de compartimentare excesiva a unei case mici.
Asta ar fi in linii mari motivatia discutiei mele de azi.
Bineinteles fiecare are libertatea de a alege dupa propria vointa, dar citind ce am spus eu aici, puteti alege in cunostinta de cauza.

Pe final, asa cum v-am obisnuit cu fiecare articol publicat aici, avem prezentarea in imagini a modului in care am ridicat la rosu, casa cu structura de lemn de la Dragomiresti Vale, jud. Ilfov.

www.casaneo.ro

Constructii case lemn la gri – constructia casei de la Vladesti, jud. Arges

Constructia casei , in faza “la gri”, a casei pe care o prezentam astazi, ne da ocazia, sa va facem o scurta descriere a ceea  inseamna si din ce se compune – Cartea Tehnica a Constructiei.

Cartea tehnica a constructiei

Cartea Tehnica reprezinta ,,certificatul de nastere” al unei constructii. intocmirea ei intra in sarcina dirigintelui de santier, a constructorului. si a proiectantului, si reprezinta ansamblul documentatiilor tehnice referitoare la proiectarea, executia, receptia si urmarirea comportarii in exploatare a constructiei si instalatiilor aferente acesteia.

De asemenea, ea cuprinde toate datele si documentele necesare pentru identificarea si determinarea starii tehnice.

Cum este structurata Cartea Tehnica?

Fisa de date sintetice – contine numele proiectantului, verificatorilor atestati pentru proiect, numele executantului – inclusiv al sefului de santier si al dirigintelui, numele expertilor tehnici, numele celor din comisiile de receptie precum si datele de incepere a lucrarilor si aprobarii receptiilor.

Proiectul de executie

Documentatia privind executia lucrarilor, inclusiv autorizatiile de executie a constructiei.

autorizatia de construire;

procesul verbal de predare/primire a cladirii;

procesele verbale de receptie pe categorii de lucrari;

certificatele de calitate pentru conformitatea calitatii lucrarilor si materialelor folosite;

condica de betoane unde se inregistreaza turnarile, furnizorul si rezultatele incercarilor la 28 zile a probelor etalon pentru verificarea rezistentei;

buletinele de analiza si incercari pentru materialele puse in opera;

Documentatia privind receptia.

Documentatia privind exploatarea, repararea, intretinerea si urmarirea comportarii in timp a cladirii (se completeaza de dvs. pe toata durata de viata a cladirii, atunci cand se aduc modificari si imbunatatiri la casa, in perioada de dupa receptia finala a casei ).

Se vor atasa toate documentele referitoare la modificarile fata de proiectul initial, atat in planul casei cat si in dotari suplimentare

Observatii:

Conform H.G. 273/1994, pentru obiectivele de constructii de locuit pana la doua niveluri, Cartea Tehnica a constructiei se rezuma la autorizatia de construire, procesul verbal de recetie la terminarea lucrarilor si procesul verbal de receptie final, la expirarea perioadei de garantie, cele de mai sus fiind necesare pentru cladiri cu mai mult de doua niveluri.

Ea se definitiveaza inainte de receptia finala si se pastreaza pe toata durata de existenta a cladirii pana la demolarea sa.

Daca vindeti imobilul, Cartea Tehnica trebuie predata noului proprietar care va avea obligatia pastrarii si completarii acesteia.

La final am sa va las cu filmuletul de prezentare a constructiei de la Vladesti, jud. Arges.

www.casaneo.ro

Proiecte case lemn la cheie – prezentarea casei de la Biliesti, jud. Vrancea

Constructia casei de lemn, de la Biliesti, jud. Vrancea, a ajuns la punctul ei final si acum in momentul in care scriu aceste randuri, fericitii proprietari si beneficiari ai casei, probabil ca fac demesurile necesare pentru mobilarea ei.
Casa despre care vorbim astazi, se afla in prezentare detaliata pe pagina nostra web www.casaneo.ro , sub numele de Casa lemn Biliesti, costa la cheie 39.258 euro cu TVA ,in varianta de constructie la cheie, economic http://www.casaneo.ro/oferte-constructii-671/case-lemn-la-cheie-economic-29.html , si poate fi vizualizata, pentru orice fel de informatii suplimentare – imagini, planuri, suprafete – accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-structura-lemn-la-cheie-preturi-proiecte-modele-portofoliu-de-lucrari-667/casa-biliesti-276.html
Despre casa cateva mici detalii ar fi :
Suprafata construita desfasurata :
- 113,5 mp, din care
- 82 mp casa,
- 31,5 mp terasa acoperita
Numar incaperi : 8
- living, bucatarie, 3 dormitoare, baie, hol, camera tehnica

Daca v-am starnit curiozitatea si vreti sa vedeti cum arata casa, atunci imaginile urmatoare va stau la dispozitie

www.casaneo.ro

Constructii case de lemn la cheie – constructia casei de la Boldesti Scaieni, jud. Prahova

Finalizarea oricarei constructii si predarea acesteia catre beneficiar, reprezinta pentru noi, un moment important, intru-cat se vad materializate, toate eforturile depuse de catre echipa noastra, pentru punerea acestora in opera, la timp si la parametrii tehnici, functionali si de calitate conveniti.

Drept pentru care venim astazi inaintea dvs. cu prezentarea in imagini a ceea ce am reusit, speram noi bine, pentru ca asteptam aici parerile vostre, legate de constructia la cheie a casei de lemn de la Boldesti-Scaieni, jud. Prahova.

Pentru noi, aceasta casa, reprezinta un model deosebit, prin natura arhitecturala interioara a acesteia, care a necesitat un efort suplimentar, atat din partea echipelor de proiectare, cat si a celor de mucitori, datorita zonei de supanta ( gol peste living ), insa ceea ce a iesit la final, ne face sa exclamam, ca este unul dintre cele mai frumoase modele de casa realizate de noi.

In linii mari constructia se prezinta pe site-ul nostru www.casaneo.ro/ , sub numele de Casa lemn Emilian, costa 56.955 euro cu TVA,  in varianta constructiva la cheie, economic – detalii tehnice si financiare casa – http://www.casaneo.ro/oferte-constructii-671/case-lemn-la-cheie-economic-29.html – si puteti viziona toate informatiile legate de casa, planuri, dimensiuni, compartimentari accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-structura-lemn-la-cheie-preturi-proiecte-modele-portofoliu-de-lucrari-667/casa-emilian-274.html

Iar la final va lasam cu filmuletul de prezentare a casei, si asteptam concluziile voastre, care speram sa fie in asentimentul nostru – adica casa este una  frumoasa, atat arhitectural, cat si ca realizare :

www.casaneo.ro

Constructii case zidarie cu BCA – la gri – constructia casei de la Cocorastii Mislii, jud. Prahova

Astazi, profitand de prezentarea pe care o facem, cu imaginile constructiei casei din zidarie cu BCA, realizata de firma noastra in localitatea Cocorastii Mislii, jud. Prahova, constructie realizata pana in faza de “gri”, a acesteia, incercam sa dezbatem si sa aducem atentiei vostre, denumirile, spun eu populare, ale etapelor constructive ale unei case, adica ce inseamna fiecare din fazele – “la rosu”, “la gri” si “la cheie”.

Ce intelegem prin “Casa la cheie”?
“Casa la cheie” reprezinta constructia cu finisaje si include tot ce inseamna realizarea unei case de la fundatia casei pana la ultima priza. Mai exact o cladire complet finisata in interior si exterior unde nu trebuie decat sa aduceti mobila si sa va mutati.
Racoradarile la utilitati, respectiv bransamentul la curent electric, gaz, apa curenta si canalizare nu sunt incluse, acestea se fac cu firmele specializate agreate de catre furnizorii de utilitati.

Ce inseamna “Casa la rosu”?
“Casa la rosu” reprezinta constructia casei pana la nivelul de caramida vizibila atat la interior cat si la exterior ( de aici expresia “la rosu” – culoarea caramizii ), cu tot ceea ce presupune acest lucru – fundatia, zidaria, sarpanta de lemn a casei, si, sau- depinde de fiecare constructor in parte – acoperisul casei, adica tabla sau tigla de pe casa.

Ce inseamna “Casa la gri”?
“Casa la gri” reprezinta o casa complet finisata la exterior. Propriu-zis din exterior casa pare complet gata. In ciuda terminologiei improprii – casa ” la gri” – provine de la culoarea termositemului armat si tencuit, important de subliniat este faptul ca la interior constructia ramane exact ca in faza “la rosu” , insa are ca si plus fata de aceasta din urma, in afara exteriorului complet finisat si tamplaria exterioara a casei.

In speranta ca, am reusit in cateva cuvinte sa va prezint explicatiile necesare definirii terminologiilor populare aparute in sectorul constructiilor, am sa va las pe final cu imaginile de prezentare a constructiei “la gri” realizate de noi, pentru o casa de zidarie.

www.casaneo.ro

Constructii case cu structura combinata, parter zidarie, etaj lemn – la rosu – constructia casei de la Targsorul Nou, jud. Prahova

De ce o casa cu structura combinata, adica parterul din zidarie si etajul din lemn ? Buna intrebare ! – ar spune multi din cei care citesc aceste randuri.

Raspunsul care poate fi dat la intrebare poate fi de doua feluri, unul simplist si altul complex.

Raspunsul cu vorbe putine, ar suna ceva de genul: este tipul de structura care impaca, din punct de vedere al costurilor, dar si al mentalitatilor, ambele categorii de oameni care isi doresc sa construiasca o casa, si anume, cei care vor o casa de zidarie, dar nu dipun de fondurile necesare ridicarii acesteia integral pe o astfel de structura, si cei care ar vrea o casa din lemn, dar la care, frica de o casa cu astfel de structura, cu toate mentalitatile defavorabile aferente, se simt mai in siguranta cu un parter din zidarie clasic.

Trecand la genul de raspuns complex, constatam, sintetizand, ca, si acest raspuns are un iz de realitate din gandirea simplista de la primul raspuns. Adica – toti specialisti in structuri, in general recomanda, ca, atunci cand constructia se deruleaza pe mai multe nivele, greutatile care apasa pe parter, sa fie diminuate cu fiecare nivel in parte, din motive lesne de inteles – rezistenta seismica a casei.

Nu in cele din urma trebuie sa recunoastem ca, constructia unei case cu structura combinata, prezinta si un oarecare avantaj financiar, din punct de vedere al costurilor de constructie, comparativ cu o casa din zidarie integrala, costuri diminuate, nu din ceea ce multi ar crede – valoare de material si manopera mai mica – ci din timpul de executie redus, prin aparitia structurii de lemn a nivelului superior.

Acum sa anlizam tehnic fiecare nivel in parter:

PARTERUL DIN ZIDARIE – Este alcatuit din pereti portanti si de ridigizare. Sunt frecvent folosite la cladirile de locuit, peretii portanti putand fi executati din caramida, BCA, boltari sau chiar piatra. Principiul de baza este unul simplu. Greutatea cladirii este preluata de planseele de beton care se sprijina pe ziduri, prin intermediul centurilor; la randul lor, zidurile se sprijina pe fundatii, iar acestea – pe pamant.

ETAJUL DIN LEMN – Structura din lemn este printre cele mai vechi tipuri de structura. In prezent, se folosesc la construirea de locuinte pe scara din ce in ce mai larga. Structura din lemn, este un sistem similar cu cel am peretilor portanti, numai ca aici nu se mai folosesc caramizi si mortar, ci lemn si cuie.

In speranta ca, am reusit in cateva cuvinte sa va starnesc interesul, legat de acest tip de structura constructiva, am sa va las la final, cu imaginile constructiei casei cu structura combinata realizate de firma noastra la Targsorul Nou.

www.casaneo.ro

Constructii case de zidarie, cu BCA, la cheie – casa de la Aninoasa, jud. Dambovita

Inca de la lansarea lui,  acest blog, a avut un singur scop, si anume, sa va tinem la curent cu constructiile realizate de firma noastra , drept pentru care astazi, va prezentam in cateva cuvinte, dar multe imagini, cea mai recenta realizare a noastra – constructia la cheie a casei din zidarie cu BCA, de la Aninoasa, jud. Dambovita.

O constructie mica, dar credem noi, foarte cocheta.

In cuvinte, constructia se prezinta pe site-ul nostru www.casaneo.ro, sub numele de Casa zidarie Magdalena, si costa in varianta constructiva, la cheie 28.261 euro.

Toate informatiile  legate de casa, planuri, dimensiuni, compartimentari, le puteti descoperii, accesand link-ul : http://www.casaneo.ro/constructii-case-zidarie-preturi-proiecte-modele-669/casa-magdalena-271.html

Cat despre dimensiuni, pe scurt, casa arata asa :
Suprafata construita desfasurata :
- 68 mp, din care
- 65 mp casa,
- 3 mp terasa acoperita

Numar incaperi : 6
-  living, bucatarie, 2 dormitoare,  baie, camara

Pentru final am pastrat imaginile, intr-o prezentare video a casei.

www.casaneo.ro